Over ons

Meedenken met Lochem (MmL) is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en actief als een politieke partij in de Gemeente Lochem. De partij is opgericht omstreeks 2010 door enkele inwoners en staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59338350.

In 2018 heeft MmL bij de gemeenteraadsverkiezingen een zetel in de wacht gesleept. De partij is nauw betrokken bij alle gemeentelijke ontwikkelingen en levert regelmatig input aan het gemeentebestuur.

Waarom zijn wij anders?

Wij zijn anders dan de gevestigde orde binnen de gemeentelijke politiek.

Wij worden niet beperkt door beleid van een moederorganisatie. Er worden ons geen standpunten van bovenaf opgelegd. Wij zijn niet links, niet rechts, maar steunen de volle breedte. Met goede inbreng moet iets gedaan worden, ongeacht wie het inbrengt en ook als dat betekent dat de huidige koers aangepast moet worden.

Wij gebruiken structureel de kennis die aanwezig is bij inwoners en ondernemers. Deze inwoners en ondernemers zijn op bepaalde onderwerpen deskundiger dan de gemeente en het is dan ook een gemiste kans als deze kennis en kunde niet worden gebruikt.